Historiek

Doelstellingen

 vzw WTC Pellenberg, voorheen “De Lindenhoftrappers”, hebben zich bij hun oprichting in 1975 hoofdzakelijk tot doel gesteld het fietstoerisme te promoten. Dit doel wordt bereikt door iedere zaterdag en zondagvoormiddag van eind februari tot medio oktober een 50 à 60 /75 à 80 km door ons mooie Hageland en ruime omgeving te fietsen. Sinds 2005 worden er aansluitend op het zomerseizoen mountainbiketrips gereden die eveneens de zondagvoormiddag vullen.

Bij al onze tochten staat de groepsgeest centraal. Samen uit, samen thuis is de leuze.

Het lidmaatschap is niet aan leeftijd of geslacht gebonden. Iedereen met een normale gezondheid is welkom. Ook wie niet fietst kan lid worden. Onlangs werd er beslist lid te worden van de “Vlaamse wielrijdersbond” (V.W.B.). Dit lidmaatschap bezorgt ons een ruimere kijk op het wielertoerisme in Vlaanderen en biedt ons een unieke vorm van persoonlijke sportverzekering aan waarbij niet alleen de clubleden maar ook hun huisgenoten gedekt zijn tegen lichamelijke letsels  veroorzaakt door het sporten in het algemeen.


Een beetje historiek

De club werd 40 jaar geleden gesticht (1975) .Samen met leden van de personeelsclub van het toenmalige “St. Barbara”- ziekenhuis in Pellenberg werden een aantal tripjes gereden. Dit was de aanleiding tot het stichten van wat door de jaren heen een bloeiende club is geworden.

Vanaf dan worden we zelfstandig. De eerste jaren wat onwennig, wat schoorvoetend ook. Wij rijden veel brevetten bij clubs binnen en buiten de provincie en zelf richten we een tiental brevetten in. Aldus doen we ervaring op en smeden we vriendschapsbanden met andere clubs. Stilaan echter gaan we onze eigen weg en verlaten we het brevettencircuit zodat onze trips een eigen karakter krijgen.Toch rijden we in de beginjaren nog dertien maal de “Gordel rond Brussel”.

Vroeger maakten we daguitstappen al dan niet met de fiets. Zo kon men ons naar Namen, naar “Het Bieschbos”(tweemaal), Brugge, Retie, Kelchterhoef, Blankenberge(tweemaal), Brugge, Rochefort, Sluis en Maastricht zien fietsen . Familieleden en vrienden  vervoegden ons aan  het eindpunt met de autocar. Momenteel zijn dat 3-daagsen, (Elfstedentocht, Moezel, Valkenburg, Watou, Zeeland, Voeren, Lille, …) dit jaar trekken naar Mierlo. 

Tot zover een korte historiek van onze vereniging die in 1975 het levenslicht zag. Voor Vlaanderen een  memorabel wielerjaar overigens. Want het was in dat jaar dat Eddy Merckx, drie weken na zijn zege in Milaan- San Remo ook de Ronde van Vlaanderen won en dat Roger De Vlaeminck zich een week later voor de derde maal de beste toonde in Parijs –Roubaix. Maar ook het jaar dat Eddy zijn zesde “tour” net  niet  won en trouwens nooit zou winnen.